Skogsverktøy har i dag 4 ansatte: Vidar, Johannes, Reinert og Anita

 

 

 

Historien:

 

Logoen vår ble laget av en karikaturtegner i 1959, da Sigmund Nybakken startet i et lite verksted i Brumunddal. Først reiste han rund og hjalp tømmerhoggeren med den nyanskaffede motorsaga, som da var en veldig komplisert sak i forhold til øks og parafinlamper. Etter hvert ble det mere og mere salg på grunn av muligheten for reparasjon og service på solgte sager. Dette dro med seg salg av andre maskiner som jordfresere, gressklippere og traktorer med utstyr.
Familien ble større og døgnet hadde flere timer, så han startet en Mobilstasjon. Service verkstedet var fortsatt den viktigste delen for å beholde, og øke kunde kretsen. Sigmund og kona Else var de første som også startet med salg av iskrem på en bensinstasjon (huff), til Mobils store fortvilelse.
I 1974 sluttet Sigmund med bensin så vi kunne konsentrere oss om salg og service av maskiner. Vi bygde nytt bygg i 1977,som vi også bruker i dag. Ei Hamar avdeling ble etablert i 1992, som solgte og servet småmaskiner. Service verkstedet for traktorer, parkmaskiner og gressklippere, krevde å ha nok dyktige medarbeidere. For å ha samme team hele året, begynte vi å importere brukte Kubota og Iseki minitraktorer fra Japan. Stillere perioder på verkstedet brukte vi til å klargjøre disse og selge de med utstyr over hele landet.
Et tillegg i sortimentet fikk vi da Sigmund plutselig hadde kjøpt 5 stk. Farma tømmerhengere, av Leif Fors. Dette var en svensk grynder som hadde etablert seg i Estland med over snittet interesse for Skog, og ikke forstod at en solid tømmerhenger med kran skulle koste skjorta, for dette var jo noe selv vedhoggeren burde ha. Leif hadde da et enkelt fabrikklokale i Saue ved Tallin, som etter hvert har blitt den fineste fabrikken i bransjen. Disse 5 tømmerhengerene ble solgt med en gang og etter dette har det gått mange hengere rundt i landet, og kanskje i samme retning som en brukt Iseki. Kundene har vært vår beste reklame, da hengerne har overgått forventningene.
I dag driver vi med import fra Fors mekaniske verksted (ForsMW) og lokalt landbruksverksted. Andre deler av virksomheten er overtatt av noen ivrige ansatte. ( Under navn: Hamar maskinservice AS og Grønvold skog og hage AS)
Sigmund og Else er pensjonister, og Skogsverktøy As drives i dag av sønnene Reinert og Johannes Nybakken. Og vi skal jobbe for å være best og rimelige på kvalitet. Liten bedrift med lite administrasjons kostnader som kan konkurrere med de største.

 

 

 

 

Skogsverktøy AS, Elvegata 15, 2382 Brumunddal, Tel: 62 34 13 99, Fax: 62 34 34 20

 Åpningstider: Hverdager 08:00-16:00

E-post post@farmahenger.no